Zonnepaneelprijzen – Dingen om te overwegen alvorens te kopen

Zonnepanelen kopen is een grote onderneming en er zijn nogal wat dingen waar u rekening mee kunt houden voordat u erachter komt hoeveel ze kosten.

Ten eerste is het erg belangrijk om uw energiebehoefte te kennen. Als u fotovoltaïsche panelen koopt, verzamel dan zoveel mogelijk elektriciteitsrekeningen, aangezien u hiermee kunt berekenen hoeveel elektriciteit het systeem zal moeten opwekken. Krijg je een te klein systeem, dan kun je via het teruglevertarief niet veel elektriciteit terugleveren aan het openbare stroomnet. Als u een systeem krijgt dat te groot is, wordt de investering erg duur omdat de opgegeven prijs hoger zal zijn dan nodig.

Ten tweede, bedenk een budget in termen van wat een betaalbare prijs voor Zonnepanelen kopen zou zijn! U kunt ergens tussen de £ 6.000 en ongeveer £ 20.000 aan een systeem uitgeven. U moet nadenken over uw energiebehoefte en over de hoeveelheid kapitaal die u moet investeren. Een groter systeem zal over het algemeen iets winstgevender zijn omdat het niet twee keer zoveel arbeid kost om een systeem te installeren dat twee keer zo groot is, dus de kosten voor het installeren van elk zonnepaneel dalen naarmate de systeemomvang toeneemt.

Ten derde, zorg ervoor dat u bij het bedrijf dat een prijs voor zonnepanelen verstrekt navraagt of zij een goede garantie bieden. Zonnestelsels staan erom bekend extreem robuust te zijn, maar u wilt er zeker van zijn dat ze gedurende de hele periode van 25 jaar teruglevertarief zullen werken; daarom is het een verstandig idee om te vragen wat het beleid van het bedrijf is voor het geval de panelen niet meer werken. Elk goed bedrijf kan een soort garantie geven, en 20-25 jaar is normaal.

Weet ten slotte waar u van plan bent de panelen te installeren – ze hoeven niet op uw dak te komen. Als u van plan bent ze op uw dak te plaatsen, ga dan naar buiten en zoek uit welke delen van uw dak het dichtst bij het zuiden liggen. Zijn er takken die schaduw werpen? Als dat het geval is, overweeg dan om ze te laten verwijderen. Is de ruimte vrij van dakramen en andere obstakels? Als dit niet het geval is, moet u misschien overwegen om een ander deel van uw dak te gebruiken. Het goede nieuws is dat het systeem niet op een direct op het zuiden gericht dak hoeft te worden geïnstalleerd, maar hoe zuidelijker je ze kunt krijgen, hoe kosteneffectiever het zal zijn omdat het meer elektriciteit zal opwekken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *