Sådan maler du et tag

passe dit tag behøver ikke at være en besværlig opgave, og mange boligejere vælger at male deres tage for at give en ekstra beskyttelse mod elementerne. Ikke alene kan maling af dit tag hjælpe med at beskytte og bevare det, det har den ekstra fordel, at det giver dig mulighed for at skabe et nyt look til dit hjem uden omkostningerne ved at udskifte dine fliser. Uanset om du ønsker at give dit hjem en makeover, eller du er interesseret i at beskytte dine tagsten, kan maling af dit tag gøre begge dele. Hvis du overvejer at male dit tag, er her nogle tips til at hjælpe dig i gang:

Rengøring af taget
Det første trin i klargøring af dit tag til maling er at rense overfladen grundigt med en højtryksrenser. Dette fjerner eventuelt mos eller andet snavs og efterlader dine fliser fri for snavs og skimmelsvamp. Det vil også give dig mulighed for at se, om der er fliser, der er revnede eller ødelagte.

Reparation af taget
Hvis du efter rengøring bemærker fliser, der trænger til reparation eller udskiftning, skal dette gøres inden maling. Hvis dit tag er af metal, er det vigtigt at fjerne alle spor af rust på dette tidspunkt. Eventuelle krav til kant- eller kantpegning skal også udføres og efterlades i 24 timer for at sikre, at alle områder er helt tørre. Til sidst bør der anvendes et passende fungicid for at forhindre genvækst af skimmelsvamp.

Det er værd at bemærke, at det ikke er tilrådeligt at løfte tegl efter dit tag er blevet malet, og det er derfor en god idé at tjekke for andre defekter eller potentielle problemer før maling (f.eks. filtarbejde, fuglereder, råddent tømmer).

Maling af taget
Tagfladen skal være helt tør inden Trætjære, så det kan betale sig at tjekke vejrudsigten! Det er også vigtigt at tage de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger, såsom at bære beskyttelsestøj og sikre, at dit arbejdsområde er sikkert. At arbejde i højden er altid potentielt farligt, og hvis du er en fuldstændig nybegynder, så overvej at overlade det til de professionelle. Denne type projekt bør aldrig forsøges på en blæsende dag, eller når sigtbarheden er dårlig.

Sørg for, at den maling, du vælger, er en ægte tagmaling; det burde komme med 10 års garanti. Dette forhindrer vand i at trænge ind og trænge ind i dine tagsten, hvilket i stedet får det til at danne sig til små dråber og glide af. Når du har valgt en tagmaling af god kvalitet, så vær forberedt på at give området mindst 2 lag, så det tørrer grundigt ind imellem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *