Als je ooit eerder een reclamespotje

Als je ooit eerder een reclamespotje over het bleken van tanden hebt gezien, is de kans groot dat het over het Opalescence-tandenbleeksysteem ging. Dit is een professioneel product voor het bleken van tanden dat kan worden gebruikt zonder het gebruik van een bleeklamp of laser tijdens het bleekproces. Het kan worden gebruikt om het proces te versnellen, maar dit wordt als optioneel beschouwd.

Opalescentie tandenbleekgel
De Opalescence-gel is een bleekgel op basis van waterstofperoxide. Deze bleekoplossing bestaat uit meerdere componenten. Deze componenten zijn individueel voorverpakt en moeten worden gemengd door de persoon die probeert zijn/haar tanden witter te maken. Ze moeten worden gemengd op het moment van aanbrengen. Dit mengsel kan niet voorgemengd worden verkocht, omdat het maar heel kort werkzaam is. De bleekgel van Opalescence Opalescence 16 is vrij agressief, omdat er gebruik wordt gemaakt van een hoge concentratie waterstofperoxide. Het is 38% om precies te zijn. Het heeft een pH-waarde van 7. Vaak worden peroxideconcentraties van niet hoger dan 3% aanbevolen. Deze specifieke gel is meer dan 10 keer die concentratie. Het moet zeer voorzichtig worden gebruikt, omdat het mogelijk is dat uw glazuur beschadigd raakt als u deze gel te lang gebruikt!

Wanneer deze gel wordt gebruikt in combinatie met een bleeklamp, volstaat de standaard tandheelkundige lichtapparatuur, de zogenaamde ‘uithardingslamp’. De tandarts gebruikt hetzelfde licht om wit vulmateriaal uit te harden. De warmte die het uithardingslicht produceert wanneer het op de gel wordt gericht die op een tand wordt aangebracht, zal het Wittenende gels
bleekproces versnellen. Het uithardingslicht is ontworpen om op één tand tegelijk te richten, dus de tandarts zal het licht tijdens de behandeling van de ene tand naar de andere verplaatsen. De fabrikant van de Opalescence-gel voor het bleken van tanden raadt aan om het uithardingslicht maximaal 30 seconden per keer op één tand te richten. Gedurende de hele behandeling worden uw tanden meerdere keren behandeld. Elke tand krijgt ongeveer 2 minuten de tijd om te worden blootgesteld aan licht. Wanneer de tandarts deze richtlijnen opvolgt, is het onwaarschijnlijk dat u ooit een significante hoeveelheid verwarming in uw mond zult voelen. Het risico op verbranding is verwaarloosbaar.

Resultaten lasertanden bleken

De resultaten die u van deze behandeling kunt verwachten, zijn dezelfde als wanneer u huismiddeltjes gebruikt voor het bleken van tanden. Het verschil is dat de tandarts de resultaten veel sneller zal bereiken, terwijl bleekkits voor thuis gedurende een week of twee moeten worden gebruikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *